Mancarica "Adunare generala" (de post)

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 5 Apr 2013 | 12619 vizualizari

 

Mi-a placut mult aceasta denumire pe care o da prietena mea acestui preparat pe care il fac pentru zilele de post si nu numai. Asadar...sa vedem cine participa la adunarea generala ;)

 

INGREDIENTE

  •  1 ceapa uscata mare;
  •  2 fire ceapa verde;
  •  1/2 telina mica;
  •  2 morcovi potriviti;
  •  1 ardei gras/capia;
  •  10 cartofi mici;
  •  2 catei usturoi;
  •  400 gr. mazare (conserva sau congelata);
  •  2 linguri pasta de ardei rosu;
  •  1 lingura bulion;
  •  2 foi de dafin;
  •  sare;
  •  piper;
  •  o mana de patrunjel verde tocat;
  •  o mana de marar verde tocat;
  •  ulei (pentru calit legumele);
  •  aproximativ 1 l. apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica "Adunare generala" (de post):

Punem cratita pe foc, adaugam uleiul (cat sa acopere in strat fin fundul acesteia). 

Cat se incinge uleiul tocam ceapa, telina si ardeiul in bucatele mici, morcovii rondele si pisam ustuoiul. Adaugam totul peste uleiul incins si amestecam ca sa nu se lipeasca. Adaugam apa calduta si acoperim cu un capac.

Pana incepe sa fiarba apa, taiem cartofii in bucati potrivite apoi ii adaugam in apa care fierbe.

Punem sare, piper si foile de dafin si lasam sa fiarba 15-20 minute.

Adaugam mazarea (eu am avut din conserva si deja era fiarta), pasta de ardei si bulionul. Amestecam, potrivim de sare si mai lasam 5 minute (fara sa punem capacul, ca sa nu se cojeasca mazarea), oprim focul.

Adaugam verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica "Adunare generala" (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Patricia Iordache 1

05.04.2013, 23:12

mihaelar63 1

06.04.2013, 14:44

ce bine arata si ce culori vesele gasesti in farfurie . Cum sa nu servesti cu placere ?

Patricia Iordache 1

06.04.2013, 15:11

Ma bucur ca e pe gustul tau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Grau fiert